Anyag kihordás

A közvetlenül a fűrész mögött elhelyezett eszközök biztosítják az anyag automatikus kirakodását és a jó darabok és a hulladékok elválasztását. A szabványos eszközök moduláris kialakításúak, lehetővé téve, hogy a rendszert az ügyfél igényei szerint össze lehessen szerelni.

A munkafolyamatok egyszerűsítése és az ügyfelek igényeinek kielégítése érdekében a munkadarab vágását követően a kimeneti műveletekhez szükséges tartozékok folyamatosan fejlődnek. Az automatikus kezelés különösen alkalmas a nagyobb súlyú vágott darabokhoz,  amelyeket pontosan ládákban kell pakolni, egy másik műveletre történő átszállítására.


Dönthető asztal

A dönthető asztal 300 mm-nél (12 ”) hosszabb vágott darabok hordozójaként szolgál, és elválasztja a vágott darabokat a leeső daraboktól és a maradék daraboktól. A maximális lehetséges vágási hossz 3000 mm (9.84 ‘).


Kimeneti rendező asztal szállítószalaggal

Az elválasztó asztal különösen hasznos a vágott anyag (pl.  alumíniumprofilok) kézi mozgatásához emberek által. A munkadarabok biztonságosan eltávolíthatók a szállítószalagról anélkül, hogy megállítanák az egész rendszert.


Kimeneti rendező asztal tárolóval

Az egyszerű, de kellően robusztus szerkezetű leválasztó asztal különösen nagy gépeknél hasznos, például ExactCut MAC 155 és ExactCut MAC 205.


Kötegtároló

A kivezető kötegelő a vágott anyag automatikus kirakodását és előkészítését teszi lehetővé.


Felvonó

A felvonó a körfűrész mögött található elválasztóasztalokhoz kapcsolódik, amely Pufferként  szolgál. Ha ezt a készüléket a gyártósorba helyezi, akkor elegendő mennyiségű anyag gyűlik össze, amikor a fűrészgépet le kell állítani a tárcsák cseréje miatt.


Manupulátor

A manipulátor a vágott darabokat egy tárolóba rakja. Tervezésének köszönhetően a különböző típusú konténerek használhatók, és különböző halmozási minták valósíthatók meg.


Rendezéséstárolásrobotsegítségével

Egy megfogóval ellátott ipari robot lehetővé teszi, hogy az alkatrészeket anyagtárolókba és / vagy kézi részekbe rendezzük, a későbbi gyártási folyamatokhoz.